Странице

четвртак, 6. фебруар 2014.

Segedin soping - Akva Park Aquapolis

Soping u Segedinu i provod u Akva parku

O Segedinu i sopingu

Segedin je svega 2,5h - 3h voznje od Beograda, sto je zapravo prilicno blizu. Mi uvek putujemo autom autoputem i to preko Kelebije. Tamo nikada nije guzva, put je dobar i nije potrebna vinjeta kao kada se ide autoputem preko Horgosa.

 

Segedin je veoma lep gradic simpaticne arhitekture. Centar grada ima setaliste sa nekoliko restorana i jednom elegantnom poslasticarnicom. Ti je i posta, park, mnogo prodavnica sa kojegde nizim cenama nego kod nas. Nas utisak je da je kozna obuca i zenske tasne dosta jeftinija nego u Srbiji.

Zimi zasigurno, a mozda i tokom drugih sezona, u centru grada ima ponija koja deca mogu jahati, sto je veoma zanimljivo, Cena je 200forinti (oko 70din).

Od  hipermarketa i soping centara mozete naci TESCO, AUCHAN, LIDL, ARKAD, ALDI i mnogo
drugih gde cene mogu bite nize nego u Srbiji. Npr. mleko za kafu u prasku je mnogo jeftinije, vocni jogurt Jogobella, sunka, cokolade, dobra vina su jeftinija i jos ponesto. Mnogi putuju u Segedin u redovni soping, mnogi tamo kupuju i preprodaju kod nas. To se narocito isplati kada se pazari na jednom mestu za 150-200eur i dobije povracaj PDV-a. Ode se na info pult, dobije dokument, pa na granici se dobije pecat i ukoliko se vratite u narednih 6 meseci, dobijate PDV nazad, sto ume da bude i 20% od sume. Treba biti uporan kako bi se sve to odradilo.

O Akva parku AQUAPOLIS 

 

Ovo je je izuzetno veliki Akva park sa raznolikim sadrzajem. U segedinskom akva parku ima mnogo
velikih tobogana (ko ne voli da pesaci, moze da se vozi liftom do gore), ima fontana, vodenih struja, velikih djakuzija, bazena sa lekovitom vodom, decijih bazena sa malim toboganima, patkicom za jahanje u vodi i jos mnogo toga. Sadrzaj je toliko raznovrstan da mozete vrlo lako provesti tamo i vise casova ne osetivsi kako je vreme proletelo.

Mesto je veoma cisto, sa tecnim sapunom u tus kabinama, i cistim toaletima, fenovima za kosu itd. 
Pri kupovini karte se dobija gumena narukvica sa senzorom za otvaranje sefa gde se odlazu stvari i ulaza na bazene. Mozete uneti hranu i pice, niko nista ne proverava.

Ono sto je nas obradovalo jeste i prava pravcata igraonica za decu, na nekoliko spratova, kao i decija soba sa kreveticima, krevetima za odrasle i vecu decu, stolicama za hranjenje, stolovima za pelenanje i opremljenom kuhinjom.
Koriscenje svog navedenog sadrzaja ulazi u cenu ulaznice.

Cena ulaznice za ceo dan za odrasle je oko 15eur, ovde mozete naci i detaljnije cene. Moje je misljenje da je to adekvatna cena za sve ono sto se nudi. Vodeni raj na zemlji!
 
Naravno, nude se i kozmeticki i medicinski tretmani, masaze itd. Sve se to dodatno placa.

Akva park ima svoj podzemni parking, iz koga se liftom dolazi skoro do ulaza u centar.




Gde prenociti u Segedinu?

  1. Hotel Forras **** 
    Cena nocenja sa polupansionom i ulaznicama za aquapolis za 2 osobe je 110eur (do 1.aprila)
  2.  Hotel Matrix Cena nocenja za 2 osobe je 36eur ukljucujuci taxe u last minute aranzmanu (pristojan hotel na svega nekoliko minuta pesacenja od centra koji ima i family room, tj. sobu sa decijim krevetom i kadicom)
  3. Apartman Tisza Palata Cena apartmana za 2+2 osobe za nocenje 48eur (gosti imaju 10% popusta na ulaz u Aquapolis)
 


1 коментар: